Stichting De Meersche Helden.

De Stichting 

De Meersche Helden.

Postbus 56685

1040AR Amsterdam

Kvk nr: 34312051

Btw nr: NL819903838B01

ABN Amro: NL61 ABNA 0542 8225 20

  • redactie@demeerschehelden.nl
  • webshop@demeerschehelden.nl

Het Bestuur bestaat uit drie personen die sinds 2008 actief zijn bij de stichting De Meersche Helden.

  • Voorzitter: Tom Meerwijk
  • Secretaris: Emile de Brouwer
  • Penningmeester: Sandy Baars

Ons team

cms-img

Ons team bestaat uit vrijwilligers die De Meersche Helden het bestaansrecht geven. Deze stichting is opgezet voor en door supporters.

Het team De Meersche Helden bestaat uit ruim 40 vrijwilligers die verschillende taken binnen de stichting uitoefenen. De meeste vrijwilligers houden zich bezig met het Supporters Fanzine, we hebben de schrijvers die het Fanzine vullen en de verkopers die het Fanzine 5 a 6 keer per seizoen aan de man brengen.

De laatste jaren zijn er meerdere taken binnen de stichting bij gekomen, we staan op de jaarlijkse open dag van Ajax, we organiseren sinds 2012 ook busreizen naar Europese uitwedstrijden en we sponsoren evenementen daar waar we kunnen (denk hierbij o.a. aan het jaarlijks terugkerend Bobby Haarms zaalvoetbaltoernooi).

Ook hier word alles gedaan door ons vrijwilligers team. Onze doelstelling is alle supporters te informeren over wat er binnen en buiten onze club speelt, helaas kunnen we niet op tegen de social-media. Dit houd in dat we niet altijd het laatste nieuws hebben maar desondanks laten diverse groeperingen hun stem positief en soms ook kritisch horen.

Ook het verleden word niet vergeten, er valt immers door de jaren heen veel te vertellen over onze club. Sinds het begin van het Fanzine krijgen we ook medewerking van Ajax, meerdere malen per seizoen mogen wij een interview afnemen met iemand vanuit de club, hebben wij als stichting problemen (denk hierbij aan verkoop buiten het stadion) dan ook kunnen wij aankloppen bij Ajax en die helpt ons daar waar het kan.

Het ontstaan

Het is april 2008. Fanzine Dapp’re Strijders stopt er mee. Het seizoen wordt nog afgemaakt maar na zes jaar trekt de redactie de stekker eruit. Daarmee zouden de Ajax-supporters na De Schijnbeweging, De Ajax Ster en Dapp’re Strijders geen fanzine meer hebben.Dat kon natuurlijk niet. Ajax hoort een onafhankelijk fanzine te hebben. Alle grote Europese clubs van naam hebben één of meerdere fanzines, dus dan moet Ajax er minimaal ook één hebben. Dat moest een blad worden voor supporters: alles over Ajax, zowel positief als kritisch, maar wel met één rode draad: Ajax is ONZE club. Een spreekbuis voor meerdere supporters groeperingen: iedereen moet zijn mening, doelstellingen en denkwijze met betrekking tot Ajax kunnen ventileren.
Een paar supporters vonden elkaar in die opvatting en sloegen de handen ineen: er MOEST een nieuw fanzine komen. Vele uren zijn er ter voorbereiding ingestoken, vele namen zijn de revue gepasseerd en ook veel ideeën zijn de prullenbak ingegaan. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen. Na alles goed uitgewerkt te hebben, hebben we bij de AFCA Supportersclub aangeklopt. We wilden dat een gerenommeerde supportersgroep achter ons besluit zou staan. Ook konden we hun hulp goed gebruiken: zowel met de opstart, hun ideeën en financiële steun waren meer dan welkom. Na wat aanpassingen waren we eruit: De Meersche Helden was geboren.”